fbpx

Mommy HAI

Mommy HAI începe cu o mamă și copiii ei....

Se spune că mamele găsesc o soluție la orice. Și da, e foarte adevărat.

În urmă cu 4 ani am devenit mama Evei și totul s-a schimbat brusc. Așteptările mele au fost complet nerealiste. Îmi propusesem încă din sarcină să mă plimb foarte mult cu ea, să ma bucur de această “pauză” după atâtea zile interminabile la birou, explorând locuri din București și nu numai, locații în care eu să beau o cafea, iar ea să stea lângă mine bucuroasă. Eram sigură că vom ieși mult, vom participa la evenimente și activități pentru copii împreună.

Dar ce să vezi, am devenit mamă și totul a fost complet diferit. Iar frustrările s-au acumulau. Pe lângă presiunea socială, puneam eu și mai multă pe mine, plecând de la tot ce îmi construisem în minte. Dar nu aveam timp nici măcar să caut ce îmi doream, ce sa mai spun de a și vizita astfel de locuri. Citeam mult, foarte mult când dormea ea, căutam pe toate site-urile posibile, toate paginile de Facebook, mă abonasem la newslettere, intrasem în grupuri și comunități online de părinți. Aveam senzația că toate mamele petrec timp cu cei mici și altfel decât noi, doar în parc, iar eu ratam toate activitățile interesante.

9 din 10 întrebări care apar în comunitățile online de mame sunt:

Unde mergem în weekend cu copiii?

Unde îi duceți la înot? La dans? La echitație?

Unde îi înscrieți la creșă? Dar la grădinită? Știți un afterschool în sector 4?

Am ales prin recomandări un bazin de înot pentru bebeluși care era foarte departe de casa noastră. Ajungeam să facem câte 1h pe drum, cu un bebeluș fără pic de răbdare, iar asta ne epuiza pe toți. 

Am ales de multe ori să vizităm locații care erau complet inadecvate pentru vârsta ei, dar care se promovau ca fiind potrivite. Iar căutarea nu se oprea vreodată. Uneori chiar dupa ore de căutări, renunțam să mai plec undeva, pentru că nu reușeam să mă organizez corespunzător, în funcție de orele de somn, de mese, de cât bagaj trebuia să iau la mine, câte ore aș fi pierdut pe drum și apoi cu activitățile respective. 

Uneori vedeam câte un articol, Eva se trezea și bineînțeles că în tumultul de acțiuni precum schimbat, spălat, hrănit, uitam complet numele locului în care mi-aș fi dorit să ajungem. Nici nu mai spun de adresă sau alte detalii.

Urmăream postări în care nevoile și întrebările erau similare cu ale mele, însă bineînțeles că după recomandări trebuia să o iau de la capăt: intră pe 10 site-uri diferite, caută adrese, vezi detalii, accesează un link de înscriere, dar nu e potrivit, caută altul și tot așa. A urmat prima petrecere de 1 an și căutarea de locație, furnizori de catering, décor, animatori, hăinuțe a fost și ea epuizantă. A venit pandemia și m-am mai oprit din căutări pentru că tot timpul îl petreceam acasă, împreună.  

Iar după pandemie, nevoia de a ieși, de a explora împreună a devenit și mai mare. Ca pentru fiecare mamă care petrecea și mai mult timp singură cu copilul ei. Iar după pandemie, nu doar nevoia mea a devenit mai mare, ci și cererile tuturor membrilor familiei. Pentru că Eva a crescut și a venit pe lume și fratele ei mai mic, Horia. Nici nu vreau să îmi amintesc de tot procesul de a găsi creșa potrivită în apropierea casei noastre. 

Și astfel am început să mă întreb: “Oare nu există o aplicație în care totul să fie centralizat? 

Să ai acces la toate locațiile în care se desfășoară activități pentru copii? O aplicație în care să poți chiar să îți construiești itinerare pentru o întreagă zi de weekend, sau o vacanță?” Și nu am găsit. 

Așa că soțul meu, Silviu, mult mai curajos decât mine și cu un spirit antreprenorial mult mai dezvoltat a zis: “Bun. E momentul să o facem noi. Poate așa scap și eu de veșnicele întrebări “Ce facem în weekend? sau “Unde mergem după-amiază cu copiii?”” Și m-a convins.

A căutat un om potrivit care să o dezvolte și un om potrivit să creeze conceptul. Eu m-am apucat, complet atehnic, să o creionez pe hârtie. Iar la schița inițială de la care am pornit, am început să adăugăm împreună. 

O nevoie a părinților, cu soluția pe care noi o putem aduce, încă o nevoie cu un răspuns și astfel am ajuns la aplicația Mommy HAI. Am pornit de la cuvintele pe care o mamă le aude cel mai des “mami” și “hai”, iar pentru că ne-am propus să ne extindem internațional, am ajuns la Mommy HAI (Mommy Has Amazing Ideas)

De ce locații, magazine și servicii pentru copii?

Pe lângă partea de locații educaționale și de divertisment, mamele au nevoie să înțeleagă și să le fie accesibil sistemul medical, atât privat, cât și de stat. 

Iar noi îl aducem centralizat și mapat pentru ele, in aplicație, de la clinici stomatologice și de kinetoterapie, la spitale si cabinete de psihologie, la specialiști și consultanți în alăptare, somn, sau diversificare.

Mamele au nevoie să ajungă și să cunoască mai în detaliu brandurile românești de calitate pentru copii și să poată să achiziționeze produsele lor dintr-un singur loc. 

De aici am ajuns să cream și un marketplace unic pentru mame, cu produse doar pentru copii. 

Mamele iubesc petrecerile pe care le organizează pentru cei mici și au nevoie să găsească ușor oferta completă a serviciilor de calitate pentru care pot opta, de la décor, la servicii foto sau de divertisment. 

Ne-am dorit să construim un tool care să îndeplinească nevoile ambelor categorii de public țintă la care ne dorim să ajungem: părinții și antreprenorii cu business-uri pentru copii. 

Și să le dăm acestora posibilitatea să se cunoască și să se conecteze mai rapid și ușor, fără să investească timp și resurse în promovare și căutări

Aplicația Mommy HAI este prima și singura aplicație care le aduce mamelor într-un singur spațiu online, toate locațiile în care se desfășoară activități pentru copii, destinate acestora. Este primul marketplace cu produse doar pentru copii de la branduri românești de calitate. Este prima aplicație în care serviciile medicale, serviciile pentru petreceri și de parenting sunt mai vizibile și mai ușor de accesat de către fiecare mamă care folosește aplicația.